Yirmi Yaş Dişleri

Yirmi yaş dişleri, genellikle 15-20 yaşları arasında ağızdaki yerlerini almaya başlarlar. Ancak çenelerde bu dişler için yeterli yer bulunmadığı durumlarda süremeyip, dişeti altında ya da çene kemiği içinde gömülü olarak kalırlar.

Niçin çıkarılmaları gerekir?

Kısmen sürmüş bir yirmi yaş dişinin enfeksiyona ve çevre dişlerde çapraşıklığa yol açması sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Daha ileri durumlarda, gömülü dişi çevreleyen kapsül, kistik bir oluşuma dönüşüp çene kemiğini eritebilir. Bu aşamada da tedavi edilmeyen durumlarda, kistten kaynağını alan ve daha komplike cerrahi işlemler gerektirecek olan tümör benzeri oluşumlar gelişebilir.

Rahatsızlık vermeyen 20 dişleri de çıkarılmalı mıdır?

Gömülü bir yirmi yaş dişinin sorun çıkarıp çıkarmayacağı önceden kestirilemez. Ancak sorun belirdiğinde tedavi, sorunsuz dişlere oranla daha ağrılı ve daha komplike olabilir. Gömülü yirmi yaş dişinin enfeksiyonunun en sık sebep olduğu rahatsızlıklar ağrı, çene köşesinde şişlik, ağız açıklığında kısıtlılık ve yutkunmada zorluktur.

BİZİ TAKİP EDİN!

Yasal Uyarı
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez”

Adres
Ertuğrul Mahallesi Demir Sokak
Zeynel Bey İş Merkezi, D:No:43/8, 59100
Süleymanpaşa/Tekirdağ - Yol Tarifi Al

İLETİŞİM
E-posta: metecitir@cenecerrahim.com
Telefon: +90 (0282) 263 73 27

Google İşletme sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın